Konoba Boba nalazi se u srcu Murtera koji je po značaju neodvojiv dio neizrecivo divnog otočja Kornata čija se sol oduvijek miješa s krvlju njezinih žitelja i određuje im identitet.

Temelj Bobine kuhinje drevan je po izvornim „kurnatarskim“ namirnicama koje koristi, no u sadašnjosti razvija svoj gastronomski stil kroz rafininiranu fuziju tradicijskih i suvremenih strujanja.

Njen vlasnik i chef, Vjeko Bašić, svojom ljubavlju za posao i zajednicu u kojoj djeluje, uz vrijedan doprinos svoje obitelji i osoblja, čini ju prepoznatljivom destinacijom istinskih gurmana.

Imperativ restorana su vrhunske, svježe, organske namirnice biranog porijekla pretočene u raznovrstan meni kojim logično dominira raskošna ponuda morskih delicija. Cjelokupan dojam, od pomnog pripremanja hrane od nultog sastojka do posluživanja s ciljanom pažnjom za detalje, upotpunjuje se profinjenom vinskom kartom.

Bobin prostor nudi 50 sjedećih, unutarnjih mjesta za objedovanje i još 80 na otvorenom, u prostranom mediteranskom vrtu ograđenom dvorišnim zidom, s otvorenim sučeljem dijela kuhinje u kojem se operativni djelić ovog restorana nudi oku posjetitelja.

Ovo je savršeno, tiho mjesto za opuštanje uz piće prije obroka, lagana predjela ili cjelokupni gurmanski obrok u intimnom društvu ili za veća prijateljska okupljanja.

“With love and respect for the ancient hearths of our ancestors”
- Vjeko Bašić

Gault&Millau Croatia 2018 Chef of the Year Award
Više informacija